Satén verzus tyl: čo je pre vás pohodlnejšie?

Dve najviac používané látky v šití svadobných šiat. Obe majú svoje výhody aj nevýhody.

Aj vy túžite po ušitých svadobných šatách na mieru, ktoré by boli iba pre vás, presne podľa vašich predstáv, no máte dilemu, akú látku zvoliť? Tak čítajte ďalej, v článku rozoberieme dve najviac používané a predsa tak odlišné svadobné látky. A možno práve vďaka nemu sa rozhodnete, ktorá bude tá vaša.

Tyl

Kráľ svadobných šiat a najtypickejšia látka zo všetkých. Jeho hlavnou výhodou je svadobná klasika, ktorú zosobňuje. Zvyčajne sa z neho šijú väčšie honosné sukne, svadobné šaty v pravom zmysle slova. Je možné dostať ho vo viacerých variantoch, jemnejší alebo výraznejší, tvrdší či mäkší. Dá sa s ním pracovať pri mnohých strihoch, najkrajšie však vynikne pri klasickej áčkovej sukni. Pokojne môžete mať z tylu aj vlečku, ale v tomto prípade je vhodný mäkší tyl, aby sa vlečka krásne ťahala. No a čo je jeho nevýhodou? Snáď ani nič, možno by sme len odporučili, aby ste naozaj dbali na kvalitu tylu. Ako sme písali, tyl dostať v mnohých variantoch, a používa sa napríklad aj na spodničku. Preto, ak by ste takýto nekvalitný, nie veľmi pekný tyl zvolili ako hlavnú vrstvu sukne, šaty by určite pôsobili veľmi lacno.

Satén je naozaj krásna decentná látka, honosnejšia podoba je hodváb. Ich hladký výzor vytvára romantický čistý dojem s nádychom minimalizmu. Táto látka je určite vhodná pre slečny, ktoré chcú svoje šaty veľkolepé, no v podstate jednoduché. V kombinácií so saténom možno použiť aj čipkové zdobenie, no veľmi pekne vynikne aj sám. Určite je to látka, z ktorej si pokojne môžete dať ušiť celé šaty bez jedného kamienka a aj tak budú nádherné. Čo mu však môžeme vyčítať je fakt, že hoci je ľahký, môže v ňom byť teplo. Najmä v jeho lacnejších verziách.

Madam Oui pre vás ušije šaty z tylu, saténu, hodvábu, ale aj z mnoho iných látok, po ktorých túžite. Stačí prísť na konzultáciu a vybrať si podľa seba :).

© 2020 Madamoui 
Designed by ML MEDIA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram